KALBİMİZ SERDAR ORTAÇ`LA ATIYOR
KALBİMİZ SERDAR ORTAÇ`LA ATIYOR!

KALBİMİZ SERDAR ORTAÇ`LA ATIYOR

KALBİMİZ SERDAR ORTAÇ`LA ATIYOR
 
AnasayfaAnasayfa  SERDAR ORTAÇSERDAR ORTAÇ  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Sayın site üyeleri ve misafirleri en çok paylaşım ve katılım yapan üyemize ödül var,Ödül sitedeki gruplara üye olmaktan ibaretdir.Yönetim tarafından hangi gruba üye yapılacak olmanız sitedeki paylaşımlarınızın,katılımlarınızın sayısından ve sitede aktiv olma zamanınızdan asılıdır..Bundan asılı olarak grup Admin,Co Admin,Süper Moderatör,Moderatör ve ya Haberci ola bilir.Saygılarımızla SERDAR ORTAÇ FAN SİTESİ YÖNETİMİ.

Paylaş | 
 

 Etli Bamya Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SERDAR ORTAÇ FANI
ADMİN SORFAN
ADMİN SORFAN
avatar

Mesaj Sayısı : 800
Kayıt tarihi : 22/11/10
Yaş : 20
Nerden : Azerbaycan-Bakü

050913
MesajEtli Bamya Tarifi

Malzemeler

250 gr küçük boy bamya 150 gr kuzu kuşbaşı 3 adet orta boy olgun domates 13-15 adet küçük diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı ½ çay bardağı limon suyu 1 küçük adet soğan 3 çay bardağı su 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz

Hazırlanışı

Önce etimizi 3 çay bardağı su, 1 küçük boy tüm kuru soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı ile pişmeye yakın ayarda pişirelim(15-20 dk).

Bamyaları kuru halde iken, sakal denilen sap kısmına yakın kalın tüyleri temizleyelim, yıkayıp temiz bir mutfak bezi üzerinde yayarak kurutalım(sapları daha kolay temizlersiniz).

Bamyalar kururken, 3 adet domatesi iri küp doğrayalım, sarımsakları temizleyip küçükse tüm, büyükse 2′ye veya 3′e boyuna küçültelim.Kuruyan bamyaları konik şekilde sap kalacak şekilde bamyayı döndürerek bıçak yardımyla temizleyelim(biraz uğraştıran aşama, ancak küt kestiğiniz takdirde sümüklenmeyi ne kadar limon da ekleseniz engelleyemezsiniz, ayrıca sap kısmında kalan konik etli kısmı çok lezzetlidir).

Sapları temizlenmiş bamyalar, sarımsak, küp domates, limon suyu ve tuz ile derince bir kapta harmanlayalım (bu aşamayı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz).

Tüm soğanı etinizden ayırın, etinizi pişirdiğiniz yağlı su ve etlerinize; limon, sarımsak, domatesle harmanlanmış bamyalarınızı pişirme tencerenizde ekleyin. Tüm karışıma orta boy tencere için malzeme seviyesinin altında ılık su ekleyin.Yemeğinizi ateşten almaya yakın 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dk kadar etleriniz ve bamyanız tam pişinceye kadar pişirin.

Not:Bu tarif evimizin geleneksel pişirme yöntemi, nohut eklenmiyor…. Servis önerisi,pirinç pilavı ve cacık. Sağlık açısından, bamyanın içindeki daha ayıklarken hissettiğimiz sümüksü madde insan vücudundaki kemiğin içindeki iliğin yenilenmesinde yardımcı olan maddelerden biri… Limon suyu, yemeğinizin sümüklenmesini ve ayıklama aşaması bu maddenin sebze içine hapsedilmesini sağlar. Yemeğinizi pişme esnasında çok sık karıştırmayın, zira bamya çok nazik bir sebzedir. Bu tarifi, tavuk etiyle de deneyebilirsiniz.

_________________
SERDAR ORTAÇ İYİKİ VARSIN
LEGENDİMİZ SERDAR ORTAÇ
serdarortacfan.azerbaijaniforum.com
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://serdarortacfan.azerbaijaniforum.com

 Similar topics

-
» TARİF ÖĞRETİLİR!
» Tepside İçli Köfte
» Dilber Dudağı
» Afyon Lokumu
» MUZLU BROWNİ
Bu yazıyı burda paylaş : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Etli Bamya Tarifi :: Yorum

Yorum yok.
 

Etli Bamya Tarifi

Sayfa başına dön 

1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KALBİMİZ SERDAR ORTAÇ`LA ATIYOR :: Kızlar klübü :: Yemek tarifleri-
Buraya geçin: