KALBİMİZ SERDAR ORTAÇ`LA ATIYOR
KALBİMİZ SERDAR ORTAÇ`LA ATIYOR!

KALBİMİZ SERDAR ORTAÇ`LA ATIYOR

KALBİMİZ SERDAR ORTAÇ`LA ATIYOR
 
AnasayfaAnasayfa  SERDAR ORTAÇSERDAR ORTAÇ  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Sayın site üyeleri ve misafirleri en çok paylaşım ve katılım yapan üyemize ödül var,Ödül sitedeki gruplara üye olmaktan ibaretdir.Yönetim tarafından hangi gruba üye yapılacak olmanız sitedeki paylaşımlarınızın,katılımlarınızın sayısından ve sitede aktiv olma zamanınızdan asılıdır..Bundan asılı olarak grup Admin,Co Admin,Süper Moderatör,Moderatör ve ya Haberci ola bilir.Saygılarımızla SERDAR ORTAÇ FAN SİTESİ YÖNETİMİ.

Paylaş
 

 GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SERDAR ORTAÇ FANI
ADMİN SORFAN
ADMİN SORFAN
SERDAR ORTAÇ FANI

Mesaj Sayısı : 800
Kayıt tarihi : 22/11/10
Yaş : 21
Nerden : Azerbaycan-Bakü

GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL? Empty
MesajKonu: GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL?   GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL? Icon_minitimePtsi Mayıs 16, 2011 1:06 am

Lütfen cevaplara bakmadan düşünün ve sonuç neyse onu yazın

1- Aşağıdaki işlerden hangisi dolaşım sisteminin görevi değildir?

a) Haberleşme
b) Vücuttaki hücrelerin beslenmesi
c) Savunma amaçlı refleks hareketleri
d) Yaraların kapanması

2- Damarlarımızdaki kanın kaçta kaçı kan hücrelerinden oluşur?

a) % 55 b) % 45
c) % 15 d) % 85

3- Kalp, vücudumuzdaki tüm kanın günde kaç devir yapmasını sağlar?

a) 1000 b) 600
c) 2000 d) 3500

4- Böbrekte kanın arıtılarak yararlı maddelerin süzüldüğü borucukların toplam uzunluğu ne kadardır?

a) 3.100 m. b) 310 m.
c) 31.000 m. d) 31 m.

5- Hangisi su püskürterek avlanır?

a) Okçu balık b) Su yılanı
c) Kaplan böceği d) Su Örümceği

6- Yeryüzündeki canlıların temel yapısı olan karbonun asıl üretim yeri neresidir?

a) Maden yatakları b) Yeşil sebzeler
c) Yıldızların çekirdekleri d) Karadelikler

7- Yeryüzündeki canlıların temelinde olan element hangisidir?

a) Azot b) Oksijen
c) Karbon d) Silisyum

8- Güneş Sistemindeki gezegenlerin toplam kaç uydusu vardır?

a) 88 b) 16
c) 54 d) 22

9- İki gözünü birbirinden bağımsız olarak ayrı yönlerde hareket ettirebilen canlı hangisidir?

a) Geko b) Bukalemun
c) Yusufçuk d) Geociris

10- Hangisi doğadaki canlıları taklit ederek tasarım yapma bilimidir?

a) Biyokinetik b) İzometri
c) Biyomimetik d) Biyometri

Cevap: 1.c, 2.b, 3.a, 4.c, 5.a, 6.c, 7.c, 8.c, 9.b, 10.c

_________________
SERDAR ORTAÇ İYİKİ VARSIN
LEGENDİMİZ SERDAR ORTAÇ
serdarortacfan.azerbaijaniforum.com
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://serdarortacfan.azerbaijaniforum.com
AMA ORTAÇ VE ORTAÇ
Yeni SORFAN
Yeni SORFAN
AMA ORTAÇ VE ORTAÇ

Mesaj Sayısı : 53
Kayıt tarihi : 23/03/11
Yaş : 23
Nerden : istanbul

GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL? Empty
MesajKonu: Geri: GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL?   GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL? Icon_minitimeÇarş. Haz. 15, 2011 6:38 am

aralarında bilmediklerim varmış yahu:)))))

_________________
....ÖL€N€ D€K $£RD@R ORT@Ç....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://www.facebook.com/group.php?gid=121931194510463&v=wall
SERDAR ORTAÇ FANI
ADMİN SORFAN
ADMİN SORFAN
SERDAR ORTAÇ FANI

Mesaj Sayısı : 800
Kayıt tarihi : 22/11/10
Yaş : 21
Nerden : Azerbaycan-Bakü

GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL? Empty
MesajKonu: Geri: GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL?   GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL? Icon_minitimePerş. Haz. 16, 2011 2:31 am

olabilir küçügüz ya ondandır
ama puanını da yaz birtanem

_________________
SERDAR ORTAÇ İYİKİ VARSIN
LEGENDİMİZ SERDAR ORTAÇ
serdarortacfan.azerbaijaniforum.com
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://serdarortacfan.azerbaijaniforum.com
AMA ORTAÇ VE ORTAÇ
Yeni SORFAN
Yeni SORFAN
AMA ORTAÇ VE ORTAÇ

Mesaj Sayısı : 53
Kayıt tarihi : 23/03/11
Yaş : 23
Nerden : istanbul

GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL? Empty
MesajKonu: Geri: GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL?   GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL? Icon_minitimeSalı Haz. 28, 2011 5:35 am

yok iyi değil sonuç

_________________
....ÖL€N€ D€K $£RD@R ORT@Ç....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://www.facebook.com/group.php?gid=121931194510463&v=wall
SERDAR ORTAÇ FANI
ADMİN SORFAN
ADMİN SORFAN
SERDAR ORTAÇ FANI

Mesaj Sayısı : 800
Kayıt tarihi : 22/11/10
Yaş : 21
Nerden : Azerbaycan-Bakü

GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL? Empty
MesajKonu: Geri: GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL?   GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL? Icon_minitimeSalı Haz. 28, 2011 11:54 pm

abla ok,ama paylaşmalıydın aslında.

_________________
SERDAR ORTAÇ İYİKİ VARSIN
LEGENDİMİZ SERDAR ORTAÇ
serdarortacfan.azerbaijaniforum.com
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://serdarortacfan.azerbaijaniforum.com
 
GENL KÜLTÜRÜMÜZ BAKALIM NASIL?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KALBİMİZ SERDAR ORTAÇ`LA ATIYOR :: Genel kültür-
Buraya geçin: