Yanİ 40 yıl düşünsem, Serdar Ortaç'ı daha doğrusu müziğini ve şarkılarını savunacağım aklıma gelmezdi... 1994'te ilk albümü Aşk İçin ile müzik dünyasına merhaba diyen Ortaç, 'Karabiberim' adlı şarkısıyla büyük çıkış yapmıştı.
O günden bu yana 160'a yakın şarkı üreten sanatçının özellikle son 8-10 yıldır kopya kağıdı konmuş gibi aynı kalıplar içinde birbirinin kopyası müzikler ve sözler ürettiği bilinmeyen bir şey değil...
Ancak, yakaladığı ve üstünde uzmanlaştığı ritm ve melodi ile bunu tamamlayan sözleri özellikle genç nesil çok seviyor; 'Eller havaya, lay lay lom'...
Serdar Ortaç da, teksir makinesi gibi aynı kalıptan çıkmış, toplumun ve gençlerin hoşuna gidecek farklı şarkılar üreterek, 16 senedir albüm satışlarıyla, konserleriyle pop müziğin önemli isimlerinden biri olmayı sürdürüyor...
Serdar Ortaç'ın bu başarısını küçümsemek yanlış ve ön yargılı...
Çünkü o, tüketim toplumuna hizmet ediyor diğer popçular gibi... Beğenilecek, oynanacak sonra da bir kenara atılacak ve yenisi gelecek şarkılar üretiyor ve bunu da gayet iyi beceriyor.
Sanki diğerleri Mozart
Bu gerçekler ortadayken, son zYeşilçam oldu, renkli camYeşilçam oldu, renkli camamanlarda medya ve müzik dünyasında Serdar Ortaç'a karşı bir yıpratma kampanyası başlatılmasını doğrusu anlamıyorum... Senfonik besteler yapmadığını, piyasa şarkıları ürettiğini biliyoruz yıllardır... Peki, neden şimdi eleştiriliyor? Efendim, hatırlanan şarkısı hiç yokmuş...
Amacı o değil ki, günü, sezonu kurtarmak. Yine de 10-15 şarkısı çıkar çok sevilen... Peki, diğer popçuların bırakın 7-8 önce söylediğini, geçen yıldan akılda kalan kaç şarkıları var? Mega etiketi yapıştırılan Tarkan'ın kaç şarkısı var unutulmayan... 'Kuzu kuzu-Dudu dudu' ikizleri mi? Gülşen'in, Kenan'ın, Musti'nin?..
Sanki, Serdar dışındaki popçular birer Mozart...
Çok uzun zamandır büyük ölçüde bilgisayara teslim olan, sloganlaşmış sözlere hapsedilen pop müziği bozan, dejenere eden tek isim Serdar mı? Siz asıl buna bakın. Onu yerden yere vurmak için bugüne kadar neden beklediniz? Geçin efendim, geçin...
Ortaç'ı eleştirenler Ajda'ya da yüklendiler 'neden ondan şarkı aldın' diye... Vallahi bu kadarına da pes!... Bir kere iyi bir yorumcu bir okul şarkısına bile renk katar, hayat verir... Bu gerçeği görmezden geliyorlar.
Ve son günlerde birden ortaya çıkan bu Serdar Ortaç düşmanları, sanatçının Ebru Gündeş, Sibel Can, Muazzez Abacı, Coşkun Sabah, Yeşim Salkım, Ayten Alpman, Gönül Yazar gibi sanatçılara beste verdiği günlerde neden eleştiri bombardımanına girişmediler dersiniz... Çünkü, o zamanlar Serdar'ı eleştirmek moda değildi... Şimdi moda.
Ben Ortaç'ın yerinde olsam,
Padişah: Yılın en sevilen şarkısı (1997), Altın Kelebek:1999, 2006, 2007, Mü-Yap : 2005-2007 gibi ödüllerimi her şeyi çok bildiğini sanan türedi otoritelere
postalarım!..