İbrahim Tatlıses ile yaptığı düetle uzun süre akıllardan çıkmayan İsrailli sanatçı Yasmin Levy, Tatlıses’in saldırıya uğramasının kendisini çok üzdüğünü ifade ederek, “Vurulduğunu öğrendiğimde kalbim durdu sandım. Umarım en kısa zamanda sevenlerine kavuşur. Onu ziyaret etmek isterdim, ancak yoğun olacağını düşündüğüm için ziyaret etmedim. Onunla ilgili haberleri sürekli takip ediyorum. İlk başta aldığımız haberlerde konuşma sorunu yaşayacağını duydum. Ama sağlığının iyiye gitmesi beni çok mutlu etti” diye konuştu.
Türkiye'ye karşı özel bir hayranlık duyduğu bilinen Levy, Türkiye'ye bu gelişinden önce iki aylık turnede olduğunu ve çok yorulduğunu kaydederek, “Hamile olmam sebebiyle gerçekten çok yorulduğum turnelerden eve tam dönmüştüm ki 'Bir turne daha var' diye haber geldi. Önce kabul etmedim, ancak Türkiye olduğunu öğrenince hemen kabul ettim” dedi.
Levy, Ortadoğu'da yaşanan şiddet olayları ve ölümlerin haklı gerekçeleri olamayacağını ifade ederek, “Filistinliler eğer beni konser için çağırırsa, hamile olmama rağmen koşa koşa giderim” yorumunu yaptı.